Program

Prehľad programu na piatok a nedeľu Prehľad programu na sobotu

Rozvrh programu vo formáte na tlač: Sobota, Piatok a Nedeľa
Organizátori si vyhradzujú právo na zmeny v programe.

Fantasy - Prednáška - piatok 16:00 (1 hod. 30 min.) -
Santa Maria

Dávno pred udalostami Pána prsteňov sa odohrával druhy vek. Čas pokrývajúci vznik prsteňov moci, založenie a pád kráľovstva Númenoru a porážku Saurona Poslednou alianciou ľudí a elfov.

Fantasy - Súťaž - piatok 18:30 (50 min.) -
USS Enterprise
Si fanúšikom Pána prsteňov? Vieš koľkí trpazlíci a hobiti sa vydali na Osamelú horu? Koľko čarodejov sa nachádza v Stredozemi? Myslíš si, že sa orientuješ v udalostiach sveta prof. Tolkiena? Príď na kvíz a otestuj svoje svoje vedomosti.
Fantasy - Prednáška - sobota 12:00 (1 hod.) -
Millennium Falcon

Richard Williams patrí medzi velikánov animovaného filmu. Jeho magnum opus mal byť najlepší animovaný film všetkých čias, Thief and the Cobbler. Výrobe tohto filmu venoval takmer 30 rokov, kým oňho nakoniec prišiel.

Fantasy - Hra, Iné - sobota 12:30 (2 hod.) -
Nautilus

Hra sa odohráva v limbe, mieste medzi životom a smrťou. Čakáreň, kde sa rozhodujete, aký posmrtný život chcete. Hráči budú hrať skupinu ľudí, ktorí stoja pred rozhodnutím, ktorý posmrtný život je lepší a ktorý si vôbec zaslúžia.

Fantasy - Prednáška, Diskusia - sobota 14:00 (1 hod. 30 min.) -
TARDIS

Vedma Mirena vo vrchoch okolo posvätnej hory Sitno zisťuje, prečo po objavení prastarej bane začali miznúť miestni kopáči i ozbrojené stráže.

Fantasy, Sci-fi - Prednáška - sobota 14:00 (1 hod. 30 min.) -
Santa Maria

Žáner fantastiky patrí medzi prvé útočiská LGBT+ postáv. Ako sa pohla doba od Xeny a Buffy? Čo sa zmenilo s príchodom streamovacích služieb? V čom sú Stranger Things, reboot She-Ra a Wynonna Earp iné?

Fantasy - Prednáška - sobota 15:00 (1 hod. 30 min.) -
USS Enterprise

V tejto prednáške sa prejdeme Stredozemou a ukážeme si pozoruhodné rastliny, ktoré sa zrodili v predstavivosti Profesora Tolkiena.

Fantasy - Prednáška - sobota 15:00 (1 hod.) -
Čierna perla
Čo sa stalo s UniConom? Prečo už nerobíme festival, ako vyzerá náš Hogwarts a prečo by každá škola mala mať vlastný metaverz? Poďme sa o tom porozprávať.
Fantasy, VIP - Prednáška, Diskusia - sobota 18:00 (1 hod. 30 min.) -
TARDIS

Skúsený a svetovo oceňovaný tvorca vizuálnych efektov Vladimír Valovič nám príde porozprávať o svojich zážitkoch z práce na hollywoodskych filmoch, akými sú Harry Potter a Dary Smrti II, Guardians of the Galaxy, Justice League, Star Wars: Rise of

Fantasy - Vystúpenie - sobota 18:30 (1 hod.) -
Nautilus

Je možné, že jsou autoři sci-fi tak předvídaví? Mnozí dokážou uhádnout sociologické změny ve společnosti, globální katastrofy i technologický pokrok, až je to samotné děsí, když se začnou jejich vize naplňovat.

Fantasy - Prednáška - sobota 20:00 (50 min.) -
Millennium Falcon

Upozornění - tato přednáška obsahuje explicitní zobrazení činností a části těl, které nejsou vhodné pro mladistvé! Pokud jsi fanoušek tohoto žánru a už máš něco nakoukáno, bude to pro tebe milé osvěžení.