Program

In this section you will find annotations to the talks in the program.

Organizers reserve the rights to change in the program!

You can find timetable and printable version here.
Literárna línia, Workshopy - Prednáška - Friday 17:00 (1 hod.) -
Čierna perla
Máte plnú zásuvku rukopisov a rozhodli ste sa, že nastal čas napísať svoju prvú publikovateľnú knihu? Na workshope s knižnou editorkou Evou Piarovou sa dozviete, na čo myslieť a čomu sa pri koncipovaní vyhnúť, prečo je menej niekedy viac, čím všetkým si rukopis musí prejsť ešte predtým, než ho pošlete do vydavateľstiev, a mnoho ďalších praktických postrehov, ktoré vám pomôžu dostať knihu na trh.
Workshopy - Workshop - Friday 18:00 (1 hod. 30 min.) -
Santa Maria

Povieme si niečo o koži (usni) ako materiále, na čo všetko sa dá použiť, ako začať s kožou pracovať, kde zohnať materiál, nástroje a ukážem vám základné techniky. Workshop bude pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých sa tiež niečo nájde.

Workshopy - Workshop - Saturday 10:00 (1 hod.) -
Nautilus
Korenistá vôňa orientu, rytmická hudba, cinkanie šperkov, hrdé tanečnice vlniace sa vo víre veľkých volánových sukní. Toto všetko je však len zrnko piesku toho, čím všetkým je tanečný formát FCBD® Style belly dance. Príď na workshop pod vedením skvelej tanečnice a lektorky Denise Charbó a poodhaľ tajomstvá tohto fascinujúceho tanca.
Underground, Workshopy - Workshop - Saturday 10:00 (1 hod. 30 min.) -
Millennium Falcon
Vytvorte si vlastné komiksové postavičky spoločne s lektorom Dávidom Marcinom. Počas workshopu si vyskúšate rôzne kreatívne metódy tvorby komiksových postáv a širokú škálu výtvarných materiálov. Komiksový workshop je určený pre deti a mládež. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa formulárom alebo priamo na mieste v našom stánku
Workshopy - Workshop - Saturday 11:00 (1 hod.) -
USS Enterprise

Workshop je zaměřený na techniku suchého plstění vlnou, kterou jde ozdobit i opravit různé kusy oděvů (v našem případě barety). K dispozici bude vlna i barety různých barev, které si můžete ozdobit dle vlastního uvážení nebo se nechat inspirovat.

Underground, Workshopy - Workshop - Saturday 16:00 (1 hod. 30 min.) -
Millennium Falcon
Vytvorte si vlastný krátky komiks spoločne s lektorom Dávidom Marcinom. Počas workshopu si vyskúšate rôzne kreatívne metódy tvorby komiksov a širokú škálu výtvarných materiálov. Komiksový workshop je určený pre mládež a dospelých. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa preto dopredu.
Literárna línia, Workshopy - Prednáška - Saturday 16:00 (50 min.) -
Santa Maria
Napísali ste svoju prvú knihu a premýšľate, ako ju dostať medzi čitateľov? Túžite byť publikovaní vo veľkom vydavateľstve alebo by ste mali radšej celý proces vydania pod kontrolou sami? Workshop s knižnou editorkou Evou Piarovou vás pripraví na vstup do slovenského knižného sveta a prevedie procesom publikovania.
Workshopy - Workshop - Sunday 12:00 (2 hod.) -
Santa Maria

Workshop je zameraný na úplných začiatočníkov, ale ak si chcete priniesť svoj rozrobený pletací/háčkovací projekt a pridať sa k nám, ste vítaní.

Underground, Workshopy - Workshop - Sunday 12:00 (50 min.) -
Millennium Falcon
Kreslíš postavy z hlavy aj z referencií a stále sa ti nedarí vytvoriť dynamické pózy? Nedarí sa ti vytvoriť ilúziu pohybu v kresbe a tvoje bojujúce postavy sú stále strnulé a nudné? Na mojom workshope si spoločne prejdeme rôzne prístupy a princípy ako efektívne vytvoriť dynamický pohyb pre vaše charaktery. Naučíme sa, ako si vybrať ten správny moment a ako sa dá pracovať s fotoreferenciou tak, aby ste zvýraznili pohyb postavy. Najdôležitejšie však bude to, že si ukážeme rôzne cvičenia a povieme si o prístupoch rozličných autorov tak, aby ste doma mohli ďalej cvičiť a vytvárať dynamickejšie postavy nielen vo vašich komiksoch a ilustráciách. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa preto dopredu.