Program

In this section you will find annotations to the talks in the program.

Organizers reserve the rights to change in the program!

You can find timetable and printable version here.
Fantasy - Prednáška - Friday 16:00 (1 hod. 30 min.) -
Temnohvozd

Moderná spoločnosť sa musí často vysporiadať s fantastičnom, či už to je skutočný hon na upírov, prenasledovanie prízrakov alebo vyšetrovanie UFO. Pozrieme sa na tie najznámejšie udalosti spôsobené fantastickými príčinami.

Fantasy - Prednáška - Friday 21:00 (1 hod.) -
Zoo

Vojde elf, zaklínač a hobit do krčmy - to nie je vtip, ale nádejný televízny trhák. Aké boli posledné roky pre adaptácie fantasy literatúry na televízne obrazovky? A čo diverzita vo fantasy?

Fantasy - Súťaž - Saturday 10:00 (1 hod. 30 min.) -
Sokolovňa
Máte radi Tolkienove diela? Poznáte všetkých 12 domov Gondolinu, meno Elrondovho brata alebo Legolasov osud po Vojne o prsteň?
Fantasy - Prednáška - Saturday 12:00 (1 hod. 30 min.) -
Fénixova sieň
Predstav si, že máš neviditeľného supersilného pomocníka, na ktorého sa môžeš kedykoľvek spoľahnúť. Naháňa ťa partia starších spolužiakov? Vyriešené. Štve ťa nový frajer tvojej mamy? Hotovo. Potrebuješ zachrániť mesto pred bandou teroristov?
Literárna línia, Fantasy - Prednáška, Diskusia - Saturday 14:00 (1 hod. 30 min.) -
Fénixova sieň

Nad slovanskými územiami duje víchor nových čias – roztrúsené a často znesvárené kmene a rody sa zjednocujú a zakladajú prvé kniežatstvá.

Fantasy - Prednáška - Saturday 16:00 (1 hod. 30 min.) -
Temnohvozd
Kozáci tvořili divoké a pozoruhodné společenství. Vzdor tvrdě patriarchálnímu založení a nesnášenlivosti byli mnozí z nich sečtělí, zcestovalí, ovládali jazyky. Jejich legendární bojové umění povyšovala údajná kouzla.
Fantasy, Sci-fi - Prednáška - Saturday 17:00 (1 hod. 30 min.) -
Holubník

Inšpirujú nás. Stali sa symbolmi našich snov o slobode. Závidíme im krídla. Občas sa chválime ich perím. Keď môžu, dívajú sa na nás zhora – a inokedy končia na našich tanieroch.

Fantasy - Prednáška - Saturday 18:00 (1 hod. 30 min.) -
Temnohvozd
Starověké Řecko – to nejsou jenom kentauři, sirény a kyklopové. Jsou to také jednorožci, draci, čerti, a s nimi hromada dalších tvorů, o kterých jste možná ani neslyšeli… Tak o nich uslyšíte teď.
Fantasy, Sci-fi - Súťaž - Saturday 20:00 (1 hod. 30 min.) -
Temnohvozd

Kvíz zameraný na komiksové filmy od ich vzniku až po súčasnosť. 60 otázok z populárneho žánru je zameraný najmä na mainstream. No dočkáte sa aj niekoľkých otázok, ktoré prevetrajú vaše znalosti trochu dôkladnejšie. V prvom rade ale pôjde najmä o zábavu.

Fantasy, Sprievodný program - Vystúpenie, Iné - Saturday 20:00 (1 hod. 30 min.) -
Krtkova nora

Výstúpenia, poďakovanie partnerom, vyhlásenie Tolkien kvízu a výsledkov kostýmovej súťaže, pozvánka na další program... a jedno prekvapko, ktoré prestavíme spolu s našim partnerským festivalom.

Fantasy - Prednáška (1 hod. 30 min.)

JRR Tolkien je zaslúžene celosvetovo slávny ako tvorca Pána Prsteňov. Za jeho života ale vypracoval množstvo ďalších diel mimo jeho najslávnejšieho sveta. V prednáške si predstavíme tieto diela a za akých situácií vznikali.

Fantasy, Sci-fi - Iné - Sunday 14:00 (1 hod.) -
Fénixova sieň
Páčilo sa vám? Príďte sa porozprávať s organizátormi a dozvedieť sa, ako vyzerá SlavCon z ich uhla pohľadu. Sme otvorení spätnej väzbe, novým nápadom, ale aj novým členom v organizačnom tíme.