Program

In this section you will find annotations to the talks in the program.

Organizers reserve the rights to change in the program!

You can find timetable and printable version here.
Underground - Prednáška - Friday 20:00 (1 hod. 30 min.) -
Millennium Falcon

Superhrdinovia denne čelia traume. Koľko z ich charakteru sú symptómy komplexnej traumy?
Najprv definujeme rôzne typy traumy a ako ovplyvňujú psychiku človeka. Potom sa pozrieme na Ironmana, Batmana a Supermana.

Underground - Prednáška - Friday 21:00 (50 min.) -
Čierna perla
Každého pri pojme Found Footage horror napadne Záhada Blair Witch, no to je len malá ochutnávka toho, čo ponúka tento žáner. Ide o veľmi pestrý, dynamický a hlavne desivý žáner s viacerými tvárami, s ktorými ťa postupne zoznámim.
Underground - Prednáška - Saturday 10:00 (1 hod. 30 min.) -
TARDIS

Rady, tipy a skúsenosti nazbierané nielen samoštúdiom o prednášaní, ale najmä prednášaním (>15 rokov) v slovenčine, v angličtine, na konferenciách, na conoch, firemných akciách, naživo, online, hybridne, pre mini publikum a aj veľkú, napratanú sálu, a dokonca aj na TEDx konferencii.

Underground, Workshopy - Workshop - Saturday 10:00 (1 hod. 30 min.) -
Millennium Falcon
Vytvorte si vlastné komiksové postavičky spoločne s lektorom Dávidom Marcinom. Počas workshopu si vyskúšate rôzne kreatívne metódy tvorby komiksových postáv a širokú škálu výtvarných materiálov. Komiksový workshop je určený pre deti a mládež. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa formulárom alebo priamo na mieste v našom stánku
Underground - Prednáška - Saturday 10:30 (1 hod.) -
Čierna perla

Začínajúcemu nadšencovi japonskej popkultúry môže byť menej jasné, ako sa zorientovať v rôznych anime a neskôr i manga sériách. Ktoré stoja za to a ktoré patria k takpovediac povinným jazdám, ktoré jednoducho chcete a potrebujete absolvovať?

Underground - Prednáška - Saturday 13:00 (1 hod.) -
Čierna perla

Cestovanie vesmírom je súčasťou každého komiksového vydavateľstva. Niekedy je to uletené dobrodružstvo, ale niekedy ide o život. Náš sprievodca vám ukáže všetko zaujímavé a postará sa, aby ste sa nestratili.

Underground, Workshopy - Workshop - Saturday 16:00 (1 hod. 30 min.) -
Millennium Falcon
Vytvorte si vlastný krátky komiks spoločne s lektorom Dávidom Marcinom. Počas workshopu si vyskúšate rôzne kreatívne metódy tvorby komiksov a širokú škálu výtvarných materiálov. Komiksový workshop je určený pre mládež a dospelých. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa preto dopredu.
Literárna línia, Underground - Prednáška, Vystúpenie - Saturday 20:00 (2 hod.) -
Nautilus
Vystúpenie Xenomorph a Saraswati's Twerkaba Standupy Mená ako Martin Hatala , Vlado Mikuláš , Michal Laurinec , Veronika Blahová alebo Peter Šlesár vám ukážu že svet sa dá brat z humorom. Vyhodnotenie Tolkien kvízu a Ohňová show
Underground, Sprievodný program - Vystúpenie, Iné - Saturday 21:00 (1 hod.) -
Nautilus

Burácajúcu salvu humoru vám predvedú komici ktorým slová ako vtipné alebo slušné ... vôbec nič nehovoria.

Underground - Prednáška - Sunday 10:00 (1 hod. 30 min.) -
Santa Maria

Nemusíte byť princezná na to, aby ste sa mohli poprechádzať po hrade z Fantaghiró. Čo tak navštíviť mesto z diela Attack on Titan s rodinou? Alebo chcete skôr nasať atmosféru romantického Naboo?

Underground, Workshopy - Workshop - Sunday 12:00 (50 min.) -
Millennium Falcon
Kreslíš postavy z hlavy aj z referencií a stále sa ti nedarí vytvoriť dynamické pózy? Nedarí sa ti vytvoriť ilúziu pohybu v kresbe a tvoje bojujúce postavy sú stále strnulé a nudné? Na mojom workshope si spoločne prejdeme rôzne prístupy a princípy ako efektívne vytvoriť dynamický pohyb pre vaše charaktery. Naučíme sa, ako si vybrať ten správny moment a ako sa dá pracovať s fotoreferenciou tak, aby ste zvýraznili pohyb postavy. Najdôležitejšie však bude to, že si ukážeme rôzne cvičenia a povieme si o prístupoch rozličných autorov tak, aby ste doma mohli ďalej cvičiť a vytvárať dynamickejšie postavy nielen vo vašich komiksoch a ilustráciách. Kapacita je obmedzená na 10 miest, prihláste sa preto dopredu.
Underground - Súťaž (2 hod.)
Bude vás čakať viac ako 50 otázok z oblastí programových línií festivalu SlavCon. Budú vás čakať aj bonusové otázky. Veľkosti tímov a prebeh kvízu sa dozviete hneď na úvode.